Vuoden ravintolapäällikkö on Porin Martinan Marjo Mäkelä

Ravintola-alan Pro-palkinto jaetaan 15 sarjassa ammattilaisille, joilla on pitkän kokemuksen ja rautaisen ammattitaidon lisäksi oikea asenne: he ovat energisiä ja aurinkoisia ihmisiä, joiden kanssa on nautinto työskennellä. Erityisen arvokkaan tunnustuksesta tekee se, että se myönnetään työkavereiden, esimiesten ja asiakkaiden ehdotuksesta. Vuoden 2021 Pro-palkinnon Ravintolapäällikkö-sarjan voitti Restelin Porin Martina-ravintolan Marjo Mäkelä.

Menestyksen lähteinä timanttinen tiimi ja vapaus toimia

Marjo Mäkelä

Marjo Mäkelä kiittää voitosta etenkin timanttista tiimiä ja ketjujohdon antamia vapauksia.

"Martina on ketjuravintolaa uniikimpi paikka, jossa kehitämme toimintaa paikallisuutta vaalien, mm. kalavalikoimaa lisäämällä ja iki-ihanalla tyrnillä, ja tuomalla esiin omaa historiaamme esimerkiksi klassikkoannoksilla. Olen kiitollinen siitä, että ketjujohto ymmärtää tämän ja luottaa meihin."

Parasta työssä on Marjon mielestä tavoitteet ja niiden saavuttaminen sekä monimuotoinen arki.

"Rakastan vuorotyötä ja monimuotoisia päiviä. Tykkään etenkin viikonlopun pitkistä vuoroista, kun näen asiakkaita, tilanteita ja henkilökunnan työssä. Hyppään sujuvasti auttamaan keittiössä vaikka tiskaamisessa. Ihmiset ympärillä ja ihanat asiakkaat auttavat jaksamaan."

Marjon johdolla Martinasta on tullut porilaisten rakastama olohuone, jonne tullaan viettämään perhejuhlia. Ja ravintolan tulos on myös kunnossa – asiakaspalvelu, tehokkuus, hinta ja laatu ovat onnistuneesti tasapainossa.

Marjo korostaa opiskelun merkitystä, sillä se kehittää ihmisenä ja esimiehenä. Hän on työn ohessa tehnyt MBA-tutkinnon 2011 ja johdon erityisammattitutkinnon 2019, ja kannustaa myös työntekijöitään opiskelemaan. Siksi myös yhteistyö oppilaitosten kanssa on tärkeää.

"Niin innostamme alalle osaavaa henkilökuntaa. Meillä on myös tärkeä rooli antaa harjoittelijoiden kasvaa työssään ja kannustaa heitä alan ammattilaisiksi."

Menestykselle on tärkeää luoda työyhteisö, jossa kaikki viihtyvät. Hyvä fiilis välittyy kaikkeen toimintaan, Marjo korostaa.

"Meillä on Martinassa loistava henkilökunta, joka toiminut pitkään yhdessä. Työyhteisössä jokainen voi onnistua ja loistaa. Henkilökunnalta myös löytyvät yleensä parhaat ideat toimintamme kehittämiseen."

Onnistumisesta kertovat myös kollegoiden Marjosta antamat kommentit, joista tässä vain muutama esimerkki. ”Oikea valonlähde omalle tiimilleen, kollegoilleen ja asiakkaille.” ”Upea päällikkö, joka johtaa omalla innostavalla esimerkillään.” ”Aina positiivinen ja kannustava ihminen.”

Tutustu Martina Poriin